WAEC Physics Questions and Answers 2022/2023 Expo Objectives & Essay: Download PDF

WAEC Physics Questions and Answers 2022/2023 Objectives & Essay pdf: For Candidates searching for Official Physics 2021 WAEC Questions and answers, You have every opportunity to gather the right information provided here for free on likely Physics Expo runs for WAEC SSCE Exams today.

In order to make your Physics Exams paper 1 &2 (OBJ & Theory)a huge success, make good use of the WAEC Physics past questions and answers that may be repeated provided here.

Candidates are equally searching online for WAEC Physics Questions Essay and OBJ, Solution to Physics questions 2021, runz 2021, and Physics Objectives/Theory Answers for WAEC is made available here.

The West African Examination Council, WAEC Physics objectives and Theory Answers are expected to presented in such a way that it corresponds to the WAEC SSCE marking Scheme. If you wish to know more about the Physics Exams updates, keep reading.

WAEC Physics Answers

To pass WAEC Physics once and for all is what should bother students that are ready. Are you on this category? Remember to follow the instructions below. WAEC is very simple, feel relaxed, and tackle it squarely.

Also, some candidates fail WAEC, not because they are dull or not brighter, but because they are not well informed. If you wish to do it yourself, key into the following:

WAEC Physics Objectives 2022 Questions and Answers PDF

The following are WAEC Physics Past questions that may be repeated

1. A physical quantity that is independent of other quantities is known as….

  • A. Social Quantity
  • B. Derived Quantity
  • C. Fundamental Quantity
  • D. Vector Quantity
  • E. Physical Quantity

ANSWER: A (Fundamental Quantity)

2. …….. units of the following physical quantities are derived? I. Area II. Thrust III. Pressure IV. Mass

  • A. I, II, III & IV
  • B. I, II, III only
  • C. I, II, IV only
  • D. I, & III only
  • E. I & IV only

ANSWER: B (I, II, III only)

3. Which of the following is not a Fundamental Quantity?

  • A. Speed
  • B. Mass
  • C. Time
  • D. Distance
  • E. None of the above

ANSWER: A (Speed)

4. The slope of a straight line displacement time graph gives…

  • A. Distance traveled
  • B. Uniform velocity
  • C. Uniform acceleration
  • D. Instantaneous acceleration
  • E. Uniform speed

ANSWER: B (Uniform velocity)

5. A man will exact the greatest pressure on a bench when he

  • A. lies flat on his back
  • B. lies flat on his belly
  • C. stand on both feet
  • D. stand on one foot only
  • E. stand on toes of one foot

ANSWER: E (stand on toes of one foot)

6. When three coplanar and non-parallel forces are in equilibrium,
I. they can be represented in magnitude and direction by the three sides of a triangle taken in order.
II. their lines of action meet at a point.
III. the magnitude of anyone equals the magnitude of the resultant of the other two.
IV. any one force is the equilibrant of the other two.

Which of the following statements above are correct?

  • A. I & II only
  • B. II & III only
  • C. II, III & IV only
  • D. I, II, III & IV
  • E. I, III & IV only

ANSWER: D (I, II, III & IV)

7. Which of the following is not a derived quantity?

  • A. Speed
  • B. Acceleration
  • C. Mass
  • D. Velocity
  • E. Force

Answer: C ( Mass)

8. The type of energy possessed by a body by virtue of it position is known as…

  • A. Mechanical energy
  • B. Potential Energy
  • C. Kinetic Energy
  • D. Motition Energy
  • E Chemical Energy

Answer: B (potential energy)

9. Which of the following is not a property of wave?

  • A. Reflection
  • B. Diffraction
  • C. Refraction
  • D. Reaction
  • E. Polarization

Answer: D ( Reaction)

10. Calculate the velocity of a car covering a distance of 450m within 0.2 minutes.

  • A. 32m/s
  • B. 27.5m/s
  • C. 22m/s
  • D.37.5m/s
  • E. 40m/s

Answer: D (37.5m/s)

Free Today’s physics objectives questions and answers for WAEC SSCE loading…

While getting your mind set to make your best out of the Forthcoming Examination, Candidates should be concious of certain Areas in physics that are unavoidable.

The following are Most Expected Areas in WAEC Physics candidates should give more time to.

SEE: WAEC TimeTable

Physics Essay WAEC Questions and Answers 2022 PDF

The following are Answers provided for the past WAEC Questions. Study it very well for Subsequent use.

1)
Velocity of projection U_p =10m/s
T= sqr root 2h/g Where H=1
G=10
T=sqr root 2*1/10
=sqr root 0.2
=0.447s
V=UsinTita + gt V=10sin90 + 10*0.447
V=10 +4.45
V=14.5m/s
=================

(2)
(i) The position of the ion of the atm of the element in the
electrochemical(activity)series.
(ii) the nature of the electrode.
(iii) the concentration of the electrolyte

=====================================
(7)
Doping of semiconductor increases the number of holes and electrons in
the semiconductor,thereby making it impure whch makes it to be useful
or active.

Correct Today’s physics theory questions and answers for WAEC SSCE loading…

RECOMMENDED:

 WAEC Physics Expo/Runs 2022

Below are tips for WAEC Physics Answers to Questions 2021

  • BE POSITIVE AND FOCUS
  • AVOID FRIENDS AND THINGS THAT WILL DISTRACT YOU
  • GETRECOMMENDED BOOKS  :
  • PRACTICE WITH WAEC PHYSICS PAST QUESTIONS:
  • STARTEARLY TO READ FOR WAEC :
  • DONOT SKIP EXAMPLES AND EXERCISES WHILE READING:
  • TESTYOURSELF FREQUENTLY
  • CREATE TIME FOR RECREATION
  • DOCONSTANT REVISION:
  • ATTENDWAEC 2021 CLASSES:

If you have found this WAEC Physics Questions and Answers page helpful, feel free to share it to friends. They may be WAEC candidates as well. I wish you the very best.

About admin

SYLVESTER AUGUSTUS, AKWA IBOM STATE, NIGERIA CONTACT: sylvastallone010@gmail.com

View all posts by admin →

One Comment on “WAEC Physics Questions and Answers 2022/2023 Expo Objectives & Essay: Download PDF”

Leave a Reply

Your email address will not be published.